De aanhouder wint

Leave a comment

Ik ben ‘Rosa-niks-afmaaks’. Aan een miljoen dingen ben ik de afgelopen 27 jaar begonnen. Veel maakte ik af, veel ook niet. Een boek schrijven, een master afronden, een blog bijhouden, een halve marathon lopen, een vintage kledingwinkel beginnen, iedere dag mediteren, bikiniproof worden, minder drinken, yogini worden, leren fotograferen, mijn vaders werk exposeren. Niks van het bovenstaande heb ik gedaan, bereikt, slechts geprobeerd. De goede moed waarmee ik vaak begin, zakt me na een poosje in de schoenen. Een doorzetter ben ik niet, ik maak me er liever makkelijk vanaf. Het zit er wel; de ambitie, de drang, het verlangen. Maar bij het transformeren van die ambitie in laten we zeggen, het maken van keuzes, stappen en het nemen van risico’s, laat ik vaak een steekje vallen. Of beter gezegd een steek. En die prikt. Want er is niemand anders om de schuld te geven, niemand anders die de schuld op zich kan nemen. Niemand anders dan ikzelf. Maar doe ik dat ook? Nee, natuurlijk niet. Want er zijn altijd redenen genoeg. Redenen die me vrijpleiten, me nog wat meer tijd geven. Tijd om te verspillen. Te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *