Ter Marsch & Co

comment 1

By far één van de allerleukste burgertenten waar ik tot nu toe geweest ben. Alleen al omdat ik niet begreep hoe de toiletdeur open moest, ik minimaal een halve minuut heb staan klunzen totdat ik de gniffelende mannen achter me hoorde en het bijna in mijn broek deed van schaamte toen één van de twee me aankeek en zei: ‘Ja.’ (stilte) ‘Die is bezet.’ Op zo’n moment weet ik niet meer wat ik met mezelf aan moet, lees: waar ik moet kijken en hoe ik moet gaan staan. Ik zou het liefst oplossen in de frituurlucht (niet vies hier, overigens!). Dan schuift de deur open (toch een schuifdeur, ik wist het!), trippel ik naar binnen en ben ik veilig. Na mijn plas roetsj ik naar beneden en kruip gauw naast Jan op de bank.

We zitten voor het raam en kijken over de bar de zaak in. Aan de muur hangen kleine tafeltjes voor twee en boven is plek voor zo’n twintig man. Het zaakje is smal, maar knus en precies groot genoeg. We bestellen een witbiertje bij één van de vrolijke meisjes in de bediening. Ik mag zelfs mijn telefoon in de oplader pluggen achter de bar. Lief! En wat zijn we weer heerlijk eensgezind vandaag. We gaan allebei voor de kalfsburger. Niet de burger die als beste van Rotterdam of Nederland te boek staat, wel de burger waar wij het meest trek in hebben. Tussen de b van bestellen en de b van bunkeren is vriend Jan helemaal geobsedeerd door de rijpingskasten. Ieder z’n ding, natuurlijk. Dus bestel ik nog een biertje.

Het vlees is mals en lekker juicy, het broodje zacht met een knapperig korstje. De flinke dot tzatziki geeft de bite een lekker frisje, maar waar de chef mijn ‘nomnomnomnom’ momentje echt mee aftopt, zijn de verse frieten met eigengemaakte look mayo. Hulde! De burger heeft precies de juiste afmeting, niet te groot, maar zeker ook niet te klein. Een gevalletje van freaking perfect! Met een goed gevuld burger buikje, verplaatsen we ons naar het terras om de laatste zonnestralen mee te pikken en met een witbiertje in de hand te genieten van het gespuis in de leukste straat van de stad: de Witte de Withstraat.

Oh, en blijf je ook slapen in Rotjeknor? King Kong Hostel is the place to be! Ver lopen hoeft niet, je kunt rollend naar huis. Je vindt King Kong Hostel namelijk naast Ter Marsch & Co!

Comment 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *